2.5x Meer betrokkenheid met dezelfde Facebook ad!?
18 juni 2019 

2.5x Meer betrokkenheid met dezelfde Facebook ad!?

Elke seconde telt… Zeker als het gaat om video-advertenties op Facebook en Instagram. We consumeren en herinneren inhoud sneller dan ooit te voren! Daarnaast doe ik dit tegenwoordig grotendeels vanuit mijn handpalmen…

Gemiddeld besteden we maar 1.7 seconde aan een stukje inhoud op de mobiele Facebook-tijdlijn, in vergelijking tot 2.5 seconden op een desktop. Wil je dat mensen je video-advertentie (af)kijken, zodat Facebook deze als relevant beschouwt en je hierdoor meer betrokkenheid creëert? Dan is het heel belangrijk om een goede scroll stopper te hebben!

Wat is een scroll stopper? Een scroll stopper is het eerste fragment in je video-advertentie (ca. 3-4 seconden), waarmee je de aandacht van de consument probeert te trekken. Dit stukje beeldmateriaal moet de consument als het ware ‘triggeren’ en ervoor zorgen dat ze niet door scrollen, zodat ze je video-advertentie bekijken.

In dit artikel leg ik uit hoe ik met één van de drie precies dezelfde advertenties, 2.5x zoveel betrokkenheid heb gecreëerd door alleen een andere scroll stopper te gebruiken. Hierbij zal ik een voorbeeld geven met echte waarden en resultaten van een video-advertentiecampagne, die ik gebruikt heb in mijn webshop.

Wat goed werkt als scroll stopper

Slechts een klein deel van de mensen die je bereikt met een Facebook-advertentie, bekijkt daadwerkelijk je video. Het is ook wel logisch… Tegenwoordig word ik dood gegooid met video’s op mijn Facebook-tijdlijn. Het is daarom belangrijk dat je direct de aandacht trekt!

Er zijn een aantal dingen die over het algemeen goed werken als scroll stopper:

  • Jonge, knappe vrouwen: En dan bedoel ik gewoon met kleren aan… Het is bewezen dat er meer aandacht wordt besteed aan een advertentie wanneer er een jonge, knappe vrouw in voorkomt. Voorbeeld: wanneer je een draagbare blender verkoopt waarmee je overal gezonde smoothies kunt maken, kun je een beeld laten zien van een knap fitnessmodel dat jouw product gebruikt.
  • Schokkende beelden: Hiermee bedoel ik beelden die impact maken op de consument met betrekking tot het product dat je wilt verkopen. Voorbeeld: wanneer je een rugbrace verkoopt om je houding te verbeteren, kun je een beeld laten zien van iemand die heel erg krom loopt en hier echt last van heeft.
  • Iets heel vreemds/opvallends: Dit is heel breed natuurlijk… Ik snap dat je denkt: wat moet ik hier nou weer mee? Hiermee bedoel ik een beeld dat misschien helemaal niks te maken heeft met het product dat je verkoopt, maar hierdoor juist wel de aandacht trekt van de consument. Voorbeeld: wanneer je diensten aanbiedt als online marketing bureau, kun je bijvoorbeeld een foto gebruiken van een ananas in het midden van een groot grasveld. Het heeft niks met je diensten te maken, maar consumenten stoppen vaak toch even om te bekijken wat het nou precies is…

Een scroll stopper maakt het verschil

Het effect van een goede scroll stopper zie je terug in de resultaten van de Facebook-advertentie. Als voorbeeld heb ik een screenshot toegevoegd van een van mijn advertentieaccounts. Het doel van deze campagne was het testen van een nieuwe product voor mijn webshop, op basis van betrokkenheid. Daarnaast heb ik tegelijkertijd drie verschillende scroll stoppers getest. Het besteedde bedrag is voor alle drie de advertenties precies hetzelfde. Alleen de eerste 3-4 seconden van de video’s zijn verschillend. De resultaten zijn als volgt:

Effect scroll stopper Facebook-advertentie

Te zien is dat de kosten per resultaat van de bovenste advertentie 2,5x lager zijn dan die van de andere twee advertenties. Bij deze advertentie betaalde ik slechts €0,004 per betrokkenheid bij bericht, terwijl ik bij de andere twee advertenties €0,01 betaalde. Daarnaast hebben ook 2x zoveel mensen de video langer dan 3 seconden bekeken, waardoor ze vervolgens ook langer naar de rest van de video-advertentie hebben gekeken. Dit is precies wat je wilt bereiken! Hierdoor gaat Facebook je advertentie als relevanter beschouwen, waardoor ook je CPM omlaag gaat. Dit resulteert in een groter bereik en een lagere CPC, voor hetzelfde budget. 😉

Benieuwd naar de mogelijkheden van Social Advertising voor jouw bedrijf?

Ik hoop dat ik je een kleine blik heb kunnen geven op de mogelijkheden van het adverteren via Social Media. Speciaal voor ondernemers zoals jou, heb ik een gratis brochure gemaakt: “Groeien met je bedrijf via Social Media”. Na het lezen van deze brochure weet je precies wat social media advertenties voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe jij jouw business dit jaar kan verdubbelen!

Klik hier om de GRATIS BROCHURE te downloaden >>>

Social Advertising Bluema

Over de schrijver
Lars Keijzers is een online ondernemer met een passie voor online marketing en e-commerce. Na het volgen van een professional master in Online Marketing & Social Media, is hij zelf begonnen met het opzetten van een webshop en het verkopen van producten via social media. Al snel kwam hij achter de kracht van Social Advertising, waardoor hij ondernemers is gaan helpen om razendsnel te groeien met behulp van effectieve advertentiecampagnes die zichzelf meervoudig terug verdienen.
Reactie plaatsen