De kracht van Instagram Influencer Marketing
24 januari 2019 

De kracht van Instagram Influencer Marketing

Instagram Influencer Marketing is een steeds groter wordende trend binnen Social Advertising voor webshops, dankzij de steeds toenemende hoeveelheid gebruikers van het platform. De laatste Instagram-statistieken hebben een paar hele interessante punten:

  • Instagram heeft momenteel meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers
  • Mensen besteden meer tijd aan Instagram Stories alleen, dan aan elk ander social media platform
  • Influencer Marketing heeft de meeste groei – 65% van alle microbrands is in 2019 van plan om producten aan te bieden via Instagram Influencers

Door de enorme betrokkenheid bij Instagram posts, kiezen steeds meer webshops om hun producten te promoten via Instagram Influencers. Dit zal er voor zorgen dat Instagram Influencer Marketing in 2019 nieuwe hoogtes zal bereiken.

Instagram Influencer Marketing in het kort

Instagram Influencer Marketing is een enorm handige methode om je bereik te vergroten, meer aandacht te krijgen en de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten. Uit een studie blijkt dat Instagram Influencers in 2018 alleen al meer dan 1 miljard euro genereerde en dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Een Instagram Influencer is iemand die bekend staat om zijn enorme lijst met volgers en hierdoor een enorme impact kan hebben op de consument. Ze hebben de macht om snel te overtuigen, waardoor ze producten kunnen introduceren bij je doelgroep en zo hun besluitvormingsproces kunnen beïnvloeden. Deze mensen zijn meestal autoriteiten in hun vakgebied en plaatsen hun mening over een product op hun pagina.

Maar waarom nou Influencer Marketing? Nou.. Omdat je via deze vorm van Social Media Marketing op een eenvoudige manier veel potentiële klanten kunt bereiken en in contact kan brengen met je producten. Deze potentiële klanten zullen waarschijnlijk goed, afhankelijk van de Instagram Influencer die je kiest. Het is namelijk wel belangrijk dat je een kiest die trouwe volgers heeft die enig sinds binnen jouw doelgroep vallen…

En… Al overtuigd? Hieronder geef ik je nog 5 extra redenen waarom je vandaag nog met Instagram Influencer Marketing zou moeten beginnen!

Instagram Influencers brengen ‘Hashtags’ naar een nieuwe dimensie

Hashtags zijn misschien hét belangrijkste van Instagram. Instagram Influencers kunnen je merkbekendheid en betrokkenheid een flinke boost geven met het gebruik van de juiste hashtags. Volgens onderzoek lijkt het gebruik van de juiste hashtags tot 440% meer betrokken te genereren dan wanneer er geen hashtags worden gebruikt.

Steeds vaker zie je dat hashtags niet direct in het bericht worden geplaatst, omdat dit een bepaald “spam uiterlijk” heeft. Wat ze dan doen, is de hashtags plaatsen in de eerste reactie onder het bericht. Op deze manier profiteren ze van alle voordelen van de hashtags, zonder dat het een bepaald beeld geeft bij hun posts.

Kortom, Instagram Influencers helpen je om ontdekt te worden en je merk te promoten bij een groter publiek met het juiste gebruik van hashtags.

Instagram Influencer Marketing

Influencer Marketing bouwt vertrouwen bij de consument op

Instagram Influencers hebben het meest waardevolle bezit op het gebied van Social Media Marketing: een loyale doelgroep met vertrouwen. Juist daarom kan dit je helpen om er een hele hoop nieuwe klanten bij te krijgen. Het is namelijk bewezen dat een authentieke relatie met (potentiële) klanten, een positief effect heeft op je omzet.

“92% van alle mensen vertrouwt op aanbevelingen van andere mensen (zelfs als ze die niet kennen) over bepaalde producten. Met Instagram Influencer Marketing kunnen merken die vertrouwenskring “binnendringen” op een manier die natuurlijk aanvoelt omdat het relevant, betrouwbaar en identificeerbaar is.”

Marketing via Instagram Influencers heeft een groter bereik

Een Influencer heeft een uitgebreid netwerk en kan zo de doelgroep van je branche over het algemeen beïnvloeden. Heel veel B2C-klanten kopen liever een product met een verwijzing. Een serieuze Instagram Influencer kan online webwinkeliers dus ruimte bieden om te profiteren van deze voordelen. Er is zelfs aangetoond dat ondernemers die producten uit hun webshop aanbieden via Influencers, over het algemeen meer omzet boeken dan webshop eigenaars die dit niet doen.

“51% van de online marketeers meldt dat ze meer klanten krijgen via Instagram Influencer Marketing dan via andere kanalen. Dit komt omdat ze via deze methode het vermogen hebben om een meer gevarieerd en divers publiek te bereiken.”

Influencer Marketing omzeilt ‘Ad Blockers’

Consumenten worden tegenwoordig blootgesteld aan meerdere advertenties per dag. Het is normaal dat mensen niet al deze advertenties in één keer kunnen verwerken en dat het op een gegeven moment te veel voor ze wordt. Je ziet dan ook steeds vaker dat er zogenaamde ad blockers worden gebruikt.

Instagram Influencer Marketing is perfect om deze technologieën te omzeilen. Via deze vorm van marketing worden juist relevante en nuttige producten (voor je doelgroep) aangeboden aan je doelgroep, vanuit een vertrouwde bron.

Instagram Influencer Marketing

Instagram Influencers verhogen je vindbaarheid binnen zoekmachines

Instagram Influencer Marketing is een hele goede methode om je zoekmachine optimalisatie (SEO) te verbeteren. Wanneer je gebruikt maakt van Influencers, krijg je veel meer goedkoop verkeer naar je webshop. Dit komt omdat ze op een aantal manieren je bereik vergroten:

  • Ze zetten deuren open naar links vanuit domeinen met veel autoriteit. Hierdoor wordt je webshop als belangrijker gezien.

Linkbuilding is een essentiële factor voor SEO. Het verkrijgen van kwalitatieve en betrouwbare links is echter wel een hele uitdagende taak. Volgens experts op het gebied van Influencer Marketing, kunnen grote Instagram Influencers backlinks naar je webshop van hoge kwaliteit genereren. Zo wordt uiteindelijk je ranking in zoekmachines een stuk hoger.

  • Ze helpen content te delen aan de juiste doelgroep. Hierdoor wordt je webshop als relevanter gezien.

Om je merknaam bekendheid te geven via social mediakanalen, zul je constant nieuwe berichten en updates moeten plaatsen. Dezes acties beïnvloeden ook de betrokkenheid van je klanten. Als drukke online webwinkelier heb je waarschijnlijk geen tijd en/of zin om constant vernieuwende inhoud te plaatsen op je Instagram pagina.

Instagram Influencers kunnen constant nieuwe updates voor je plaatsen, zonder dat het je zelf tijd kost. Dit resulteert weer in meer relevant verkeerd, waardoor je ranking binnen zoekmachines positief wordt beïnvloed.

Instagram Influencer Marketing

Kortom, elke webshop met een Instagram-account kan enorm veel waarde halen uit Influencers. Samengevat is Instagram Influencer Marketing goed voor het verhogen van je naamsbekendheid, leads, klanten en ranking binnen zoekmachines.

Om effectief te blijven op het gebied van Instagram Influencer Marketing met je webshop, is dat daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste functies en trends van het platform.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Social Advertising voor jouw bedrijf?

Ik hoop dat ik je een kleine blik heb kunnen geven op de mogelijkheden van het adverteren via Social Media. Speciaal voor ondernemers zoals jou, heb ik een gratis brochure gemaakt: “Groeien met je bedrijf via Social Media”. Na het lezen van deze brochure weet je precies wat social media advertenties voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe jij jouw business dit jaar kan verdubbelen!

Klik hier om de GRATIS BROCHURE te downloaden >>>

Social Advertising Bluema

Over de schrijver
Lars Keijzers is een online ondernemer met een passie voor online marketing en e-commerce. Na het volgen van een professional master in Online Marketing & Social Media, is hij zelf begonnen met het opzetten van een webshop en het verkopen van producten via social media. Al snel kwam hij achter de kracht van Social Advertising, waardoor hij ondernemers is gaan helpen om razendsnel te groeien met behulp van effectieve advertentiecampagnes die zichzelf meervoudig terug verdienen.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down